Een jonge bestuurder moet in veel gevallen een hogere premie betalen. Dit komt omdat er veelal een toeslag op de premie komt van minimaal 25% ten opzichte van oudere, meer ervaren bestuurders. Niet heel vreemd wanneer je weet dat autobestuurders in de leeftijd 18 tot 19 jaar vier keer meer kans hebben om schade te rijden dan andere chauffeurs. De verzekeringspremie komt daardoor voor de jeugd vaak hoog uit. Toch zijn er speciale autoverzekeringen voor jongeren waarmee je fors kunt besparen. Wij vergelijken al deze autoverzekeringen voor jongeren voor jou.

Ons telefoonnummer is 0725092263 ( ma. | zat. / 09:00 | 17:00 ) of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819.

Jonge bestuurder

Wanneer je voor de eerste keer een autoverzekering gaat afsluiten heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Opgebouwde schadevrije jaren geven namelijk recht op extra korting. Dit noemen verzekeraars bonus / malus korting. Als je voldoende schadevrije jaren hebben opgebouwd dan krijg je een korting oplopend tot wel 75% of 80%. Jij hebt waarschijnlijk als beginnend bstuurder / starter 0 schadevrije jaren. Jij start dus onderdaan de bonus / malus ladder en krijgt een startkorting. Veroorzaak je een schade en moet jouw autoverzekeraar uitkeren aan een tegenpartij dan verlies je dus deze korting. Je verliest 5 schadevrije jaren per geclaimde schade. Bij de meeste verzekeraars staat dit gelijk aan ongeveert 20% korting die je verliest aan no-claim. Bij sommige verzekeraars kan dat verlies wel 100% zijn. Een voordelige premie lijkt bij het afsluiten dan wel interessant maar bij een schade ga je dit dik en dubbel terugbetalen. Je moet er dus als jonge bestuurder voor zorgen dat je geen schade maakt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger je korting dus kan worden. Je krijgt namelijk maar één trede per jaar er bij als je schadevrij hebt gereden. Meestal is dat per trede maar 5% aan no-claimkorting. Voor jonge bestuurder is schadeloos en veilig rijden dus noodzakelijk om een lagere autopremie te verkrijgen.


Vergelijk de goedkoopste autoverzekering voor jongeren:


Waarom betalen jonge bestuurders meer voor hun autoverzekering? Bekijk hier de aflevering Feiten en Fabels van SBS 6:

Uit onderzoek is gebleken dat jonge bestuurders 4 keer meer risico lopen op een ongeval, omdat ze gewoonweg geen rijervaring hebben. Daarom rekenen autoverzekeraars meer premie voor een autoverzekering voor jongere bestuurders. Voor jonge mannen is de kans op schade 6 keer zo groot. 20% van alle ziekenhuisopnames zijn jonge bestuurders. Jonge automobilisten zijn vaak betrokken bij ongevallen zonder dat er een tegenpartij bij betrokken is. Voorbeelden zijn: uit de bocht vliegen, tegen een boom aanrijden, over de kop.

Youtube video: Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen weergeven.


 

Als beginnend bestuurder kies je voor een rijgedragverzekering:

Naast bonus/malus korting kun je ook met je rijgedrag flink besparen op de premie van je auto. Zeker als je jong bent en bijvoorbeeld een eerste auto hebt gekocht kun je met een rijgedragverzekering tot wel 35% extra besparen. De verzekeraar geeft namelijk een korting als je gewoon normaal gebruik maakt van je auto. Traditionele 'oude' autoverzekeraars houden geen rekening met het rijgedrag van een jonge bestuurder. Ze denken dat iedere jonge autobezitter die net een auto heeft gekocht als een gek gaat lopen scheuren door de straten. Dat komt wel voor, maar het is natuurlijk maar een kleine groep die het voor de rest verpest. Met een rijgedragverzekering kun je het verschil aantonen aan de verzekeraar. Een rijgedragverzekering is dus net als een normale autoverzekering een verzekering op basis van schadevrije jaren en no-claim maar dan met het verschil dat de rijgedragverzekering het rijgedrag constant meet. Dat doen ze met een kastje die je zelf makkelijk in je auto plaatst. Hiervoor krijgt je een score toegekend. Aan het eind van de maand berekenen ze jouw score en geven je, bij goed rijgedrag, tot wel 35% van jouw eerder betaalde premie terug. Deze korting storten ze elke maand op je bankrekening. Je kunt jouw score ook dag en nacht bekijken in je eigen online dashboard. Het kan voor jeugdige bestuurders dus echt lonend zijn om te kiezen voor een rijgedragverzekering. Jonge bestuurders kunnen zo op de autoverzekering flink besparen. Wij vergelijken altijd alle autoverzekeringen en rijgedragverzekeringen in één vergelijking. Zo kun jij goed zien wat de premieverschillen zijn en welk voordeel een rijgedragverzekering jou kan opleveren.

Bekijk de film met daarin meer uitleg over een rijgedragverzekering:

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen weergeven.Telefonisch bereikbaar:

Telefoonnummer: 072 509 22 63

of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819

Openingstijden:
09:00 tot 17:00 maandag
09:00 tot 17:00 dinsdag
09:00 tot 17:00 woensdag
09:00 tot 17:00 donderdag
09:00 tot 17:00 vrijdag
09:00 tot 17:00 zaterdag