Auto met te veel vermogen
JongeBestuurder.nl

Je hebt lang gespaard en hebt eindelijk je rijbewijs gehaald. Je kan niet wachten om de auto te gaan kopen die je hebt gezien op internet. Na de aanschaf bel je direct met een autoverzekeraar. Je vertelt dat jij als Jonge Bestuurder graag je autoverzekering bij hen wil afsluiten en krijgt vervolgens te horen dat dat niet gaat lukken. Jouw auto heeft namelijk te veel vermogen. Wil je een auto met te veel vermogen verzekeren? Bel om een autoverzekering af te sluiten. Telefoonnummer: 072 509 22 63 ma-zat 09:00 / 17:00.

Wat is het vermogen van jouw auto?

Als we praten over het vermogen van jouw auto, hebben we het over pk’s ( paardenkrachten ) en kWh’s ( kilowatturen ). Naast het aantal paardenkrachten is het verplicht om het vermogen van de auto in kilowatturen weer te geven. Eén kilowattuur staat ongeveer gelijk aan 1,36 pk. Dus jouw auto 60 kilowatturen heeft vermenigvuldig je dit met 1,36. Het aantal paardenkrachten is dan 60 X 1,36 = 81,6 paardenkrachten ( pk ). Hoe meer vermogen en dus hoe meer kilowatturen, hoe sneller de auto over het algemeen kan rijden. Natuurlijk telt hierbij ook het gewicht van de auto mee. Hoe lichter de auto, hoe sneller ( kilometer ) de auto gaat. 

Een auto met te veel vermogen verzekeren

Bij het afsluiten van een autoverzekering met te veel vermogen kom je er als Jonge Bestuurder achter dat veruit de meeste verzekeraars dat niet willen verzekeren. Je begrijpt dat een zware auto met te veel vermogen meer schade kan aanrichten dan een lichte auto met weinig vermogen. Daarnaast speelt de leeftijd een belangrijke rol. Een Jonge Bestuurder maakt tot 4 maal zoveel kans op het veroorzaken van een ongeval. In de meeste gevallen zijn de schades wat betreft omvang dan ook groter en gaat dit met grote regelmaat gepaard met lichamelijk letsel aan de eventueel de bestuurder en/of passagiers. Vaak is er bij een aanrijding met een Jonge Bestuurder een boom betrokken. U heeft als Jonge Bestuurder namelijk nog niet de rijervaring die een oudere meer ervaren bestuurder wèl heeft. 

Autoverzekeringen vergelijken

Wil je autoverzekeringen vergelijken om zo honderden euro's te besparen? Wij vergelijken alle autoverzekeringen voor Jonge Bestuurders via De Kilometerverzekering.nl. Wij nodigen je uit om een vergelijking voor jouw auto te maken en de autoverzekering direct bij ons af te sluiten. Neem contact op voor een advies of voor hulp!

Vergelijk alle premies!

Tel: 0725092263 ma. - zat. / 09:00 - 17:00

Telefoonnummer: 072 509 22 63 ma-zat 09:00 / 17:00

of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819