Beginnend bestuurder
JongeBestuurder.nl

Wanneer je je eerste autorijbewijs hebt gehaald, ben je een beginnende bestuurder. Het maakt niet uit of je een Jonge Bestuurder bent of al ouder bent. Als je je rijbewijs hebt gehaald ben je 5 jaar een beginnend bestuurder. Als beginnend bestuurder wil je natuurlijk zo snel mogelijk een eigen auto kopen waarmee jij de wereld gaat ontdekken. Als je een auto hebt gekocht is het advies om deze op eigen naam en direct te verzekeren zodra je deze in je bezit hebt. Wij vergelijken de autoverzekering voor de Jonge Bestuurder en nodigen je uit om bij ons een vergelijking te maken.

Heb je op je 16e of 17e eerst het rijbewijs AM ( scooter / brommobiel ) of T ( trekker ) gehaald, dan ben je voor 7 jaar beginnend bestuurder. Haal je op 17-jarige leeftijd ook het B-rijbewijs, dan ben je 5 jaar beginnend bestuurder. Dit gaat in vanaf het moment dat het rijbewijs B is afgegeven.

Haal je vóór je 18e als eerste rijbewijs AM of T en op of ná je 18e het rijbewijs B, dan blijf je 7 jaar beginnend bestuurder. Dit geldt vanaf het moment waarop het rijbewijs AM of T is afgegeven.

Beginnende bestuurders krijgen een beginnersrijbewijs. Dit is een gewoon rijbewijs, maar met een strafpuntensysteem voor zware overtredingen in het verkeer. Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over het beginnersrijbewijs en puntenrijbewijs. Dat geldt voor alle bestuurders. Het beginnersrijbewijs is bedoeld om het aantal ongevallen te verminderen.

Autoverzekeringen vergelijken

Wil je autoverzekeringen vergelijken om zo honderden euro's te besparen? Wij vergelijken alle autoverzekeringen voor Jonge Bestuurders via De Kilometerverzekering.nl. Wij nodigen je uit om een vergelijking voor jouw auto te maken en de autoverzekering direct bij ons af te sluiten. Neem contact op voor een advies of voor hulp!

Vergelijk alle premies!

Tel: 0725092263 ma. - zat. / 09:00 - 17:00

Telefoonnummer: 072 509 22 63 ma-zat 09:00 / 17:00

of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819