Schadevrije jaren
JongeBestuurder.nl

Wanneer je voor het eerst een auto, bestelauto, motor of scooter koopt en hiervoor een verzekering gaat afsluiten beschik je nog niet over opgebouwde schadevrije jaren. Als Jonge Bestuurder heb je vaak nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Daarom is een verzekering voor jou duurder. Elk volledig jaar dat je een verzekering hebt, en geen schade veroorzaakt, bouw je een schadevrij jaar op. Met elk extra schadevrije jaar krijg je korting op de premie van de verzekering. Met een eerste autoverzekering voor een Jonge Bestuurder start je dus met 0 schadevrije jaren. Dit geldt ook voor het afsluiten van een eerste verzekering voor een bestelauto of een scooter.

Schadevrije jaren opbouwen

Elke verzekeraar en elke verzekering heeft een eigen bonus-malus ladder. De bonus-malus ladder kun je bekijken in de voorwaarden van de verzekering. Op deze bonus-ladder kun je zien hoeveel korting je na een jaar schadevrij rijden krijgt. Met elk schadevrije jaar ga je een trede omhoog. Jouw premie wordt na een jaar dus lager. Je kunt ook zien wat je meer gaat betalen wanneer je een schade hebt veroorzaakt. Je valt na het veroorzaken van een schade, per hoofdvervaldatum van de verzekering, terug op de bonus-malus ladder. Dat betekent dat je daarna meer gaat betalen voor de verzekering. Vaak is de verhoging voor de duur van 5 jaar. Na het veroorzaken van een schade val je namelijk 5 treden terug op de bonus-malus ladder. Om schadevrije jaren als Jonge Bestuurder op te bouwen zul je dus voorzichtig moeten rijden en voorkomen dat je geen schade veroorzaakt.

Autoverzekeringen vergelijken

Wil je autoverzekeringen vergelijken om zo honderden euro's te besparen? Wij vergelijken alle autoverzekeringen voor Jonge Bestuurders via De Kilometerverzekering.nl. Wij nodigen je uit om een vergelijking voor jouw auto te maken en de autoverzekering direct bij ons af te sluiten. Neem contact op voor een advies of voor hulp!

Vergelijk alle premies!

Tel: 0725092263 ma. - zat. / 09:00 - 17:00

Telefoonnummer: 072 509 22 63 ma-zat 09:00 / 17:00

of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819