Dekkingsvormen autoverzekering
JongeBestuurder.nl

Wanneer je als Jonge Bestuurder de eerste keer een autoverzekering gaat afsluiten dan is het verstandig goed te bedenken welke dekking je gaat kiezen. Om tot een goed besluit te komen is enige kennis van zaken over autoverzekeringen wel handig. Om je hierbij te helpen hebben we hier een beknopte omschrijving gemaakt van alle dekkingen waaruit je kunt kiezen. We proberen jou als beginnend bestuurder zo goed mogelijk op weg te helpen. Ons telefoonnummer is 0725092263 ( ma. | zat. / 09:00 | 17:00 ) maar je kunt je vraag ook via WhatsApp stellen op nummer 06 38 565 819.

Autoverzekeringen vergelijken

Wil je autoverzekeringen vergelijken om zo honderden euro's te besparen? Wij vergelijken alle autoverzekeringen voor Jonge Bestuurders via De Kilometerverzekering.nl. Wij nodigen je uit om een vergelijking voor jouw auto te maken en de autoverzekering direct bij ons af te sluiten. Neem contact op voor een advies of voor hulp!

Vergelijk alle premies!

Tel: 0725092263 ma. - zat. / 09:00 - 17:00

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid

In Nederland is het wettelijk verplicht een WA verzekering af te sluiten. Elk voertuig waarvan het kenteken op naam geschreven staat moet verzekerd zijn. De WA-dekking staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt schade aan derden, die veroorzaakt is door de bestuurder van het verzekerd voertuig. De WA-autoverzekering is daarom de basis van elke autoverzekering. Deze dekkingsvorm wordt meestal gesloten voor auto's die ouder dan 8 jaar zijn.

Dekkingsoverzicht WA

► Schade aan anderen

WA + Beperkt casco

Een WA + Beperkt casco autoverzekering is een uitgebreidere dekking dan de WA-verzekering. Ook wel WA-extra of WA-plus of WA + mini casco genoemd. De beperkte casco verzekering wordt meestal afgesloten voor auto's van vier tot acht jaar oud. Afhankelijk van de dagwaarde van het voertuig kan het verstandig zijn om ook oudere voertuigen WA beperkt-casco verzekerd te houden. Naast de dekking van de WA verzekering wordt ook schade aan de eigen auto in bepaalde situaties gedekt. Zaken die bij de meeste maatschappijen gedekt worden zijn: brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, een botsing met loslopende dieren en ruitbreuk. De schade's die onder deze dekking vallen hebben geen invloed op uw korting. Je kunt ze dus claimen zonder meer premie te moeten betalen.

Dekkingsoverzicht WA + beperkt casco

► Schade aan anderen
► Diefstal
► Brand

► Ruitschade

► Storm

WA + Casco ( All-Risk )

De WA + Casco autoverzekering adviseren wij voor alle nieuwe auto's of auto's die jonger zijn dan vier jaar. Ook wel All-risk of WA + volledige casco genoemd. Het kan echter verstandig zijn ook oudere voertuigen nog WA-casco te verzekeren wanneer de dagwaarde nog hoog is. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de premie die je hiervoor moet betalen. Omdat een WA + Casco verzekering jouw auto tegen bijna alle risicofactoren dekt, wordt deze verzekering vaak een all-risk verzekering genoemd. Naast de dekking van de WA verzekering en de Beperkt casco verzekering ben je tevens verzekerd voor schade aan de eigen auto veroorzaakt door botsing, omslaan, slippen en van de weg raken.

Dekkingsoverzicht WA + Casco ( All Risk )

► Schade aan anderen
► Diefstal
► Brand
► Ruitschade
► Schade eigen auto
► Aanrijding en van de weg raken

► Storm

Rechtsbijstand motorrijtuigen

Je zit natuurlijk niet te wachten op een schade. Heb je als Jonge Bestuurder toch schade opgelopen doordat iemand tegen je aan is gereden, dan is het fijn om hiervoor een rechtsbijstand motorrijtuigen in te schakelen. Naast het verhalen van materiële- en letselschade biedt deze verzekering ook dekking voor andere geschillen die verband houden met het bezit van een auto. Het kan bijvoorbeeld gaan om juridische bijstand bij strafvervolging, het aantekenen van beroep tegen de invordering van jouw rijbewijs en/of de inbeslagname van jouw auto of bij problemen rond een schadevergoeding, een reparatie of zelfs de aanschaf van jouw auto ( mits bij een erkende BOVAG-garage ).

Schadeverzekering inzittenden ( dus ook voor de bestuurder )

De bestuurder van een auto is altijd uitgesloten van dekking op een autoverzekering. De schadeverzekering voor inzittenden ( SVI ) keert daarom de werkelijk geleden schade van alle inzittenden uit, ook als er geen sprake is van invaliditeit of overlijden. Deze verzekering dekt letselschade tot een maximum van het verzekerde bedrag van inzittenden en bestuurder als gevolg van een ongeval. Mogelijk letselschade kan bestaan uit zaakschade ( kleding, brillen, laptop etc ), medische kosten, inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten en uitvaartkosten). Een ander groot voordeel van deze verzekering is dat, wanneer de schuldvraag niet duidelijk is of de aansprakelijke partij onbekend is gebleven, de verzekering toch uitkeert aan de inzittenden. Ook wordt door de meeste verzekeraars smartengeld uitbetaald. Verzekerd is € 1.000.000,- per gebeurtenis voor alle verzekerden tezamen. Deze aanvullende verzekering is voor een Jonge Bestuurder heel erg belangrijk.

Pechhulpverzekering

Ben je geregeld met de auto of motor onderweg? Dan is een professionele pechhulpverzekering echt iets voor jou. Je kunt vaak kiezen tussen de dekking voor alleen Nederland en de dekking Nederland + Europa. En soms kun je je woonplaats zelfs uitschakelen. Kom je stil te staan langs de weg dan kan je ze 24-uur per dag bellen. De hulpdienst komt dan naar je toe om je weer op weg te helpen. Ook als je per ongeluk de verkeerde brandstof hebt getankt bij het pompstation. Kunnen ze jouw auto niet ter plekke repareren? Dan krijg je vervangend vervoer.

Nieuwwaarderegeling

Koop je een nieuwe auto dan is het verstandig goed te kijken naar de duur van de nieuwwaarderegeling van de autoverzekeraar. Het liefst wil je dat jouw nieuwe autoverzekering hieromtrent dekking biedt voor een zo lang mogelijk termijn. Je moet bijvoorbeeld denken aan een termijn van drie jaar. Je kunt een nieuwwaarderegeling afsluiten als jouw auto niet ouder is dan 1 jaar. Hij hoeft dus niet helemaal nieuw te zijn. Als je een uitgebreide nieuwwaardedekking afsluit weet je in ieder geval zeker dat als de auto total-loss gaat binnen de afgesproken termijn, dat je minimaal hetzelfde nieuwe voertuig terug kan kopen. De meeste verzekeraars bieden echter een minimale nieuwwaarderegeling aan van 1 jaar. Krijg je daarna een schade dan kan dat dus in de papieren lopen. Het is zaak hier goed naar te kijken.

Hulp en advies autoverzekering

Als je een Jonge Bestuurder bent snappen wij dat het best ingewikkeld kan zijn om een eerste autoverzekering online af te sluiten. Onze adviseurs zitten voor je klaar om eventueel vragen te beantwoorden of om je te helpen bij het afsluiten van jouw nieuwe autoverzekering.

Telefoonnummer: 072 509 22 63 ma-zat 09:00 / 17:00

of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819